Előfizetői tartalom

Szűz területre lépne a kormány az új adóval

Portfolio
Létszámsemleges lenne, és nem adóztatná a beruházást - ez volna a kisvállalkozási adó két újítása a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint. A tárca az új, várhatóan jövőre választható adónem magyarázataként leírja, különösen a dinamikusan fejlődő vállalkozások számára lesz előnyös, mert a beruházásra költött összeg azonnal csökkenti az adóalapot, és nem csak az amortizáció. A minisztérium bevallása szerint az elméleti kutatásokban jól ismert megoldást a gyakorlatban eddig nemigen használták.

A kisvállalkozási adó koncepciója két alapvető eltérést tartalmaz a jelenlegi általános szabályokhoz képest - írja a tárca: 1. egyszerre és azonos kulccsal adóztatja a munkabért és a tőkejövedelmet, 2. a nyereség cash flow - azaz pénzforgalmi - elven kerül meghatározásra. Hozzátéve, hogy a parlament előtt fekvő koncepció egyes részelemei a tervezet társadalmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés