Előfizetői tartalom

Ijesztő képet festenek a világ legfontosabb mutatói

Portfolio
Akármilyen szemszögből is vizsgáljuk, a jelentős gazdasági lassulás, illetve a fokozódó recesszió jeleit láthatjuk abban - a legnagyobb gazdaságokról szóló - az ábragyűjteményben, amelyet a minap közölt a Business Insider és a világ legfontosabb ábrái címmel látta el. A különböző intézetek elemzéseiből összeállított gyűjtemény abból a szempontból is hasznos, hogy felfedi: milyen nyilvános, vagy általuk előállított indikátorokat figyel egy-két neves szakértő a saját helyzetértékelése, illetve a várakozásai megfogalmazása érdekében. Mi a gyűjteményből most csak azokat az ábrákat emeljük ki, amelyek jelenleg a gazdasági lassulást, illetve a recessziót (veszélyét) érzékeltetik különböző szemszögből.

A világ legnagyobb gazdaságának, az Egyesült Államoknak az egyik legfontosabb konjunktúramutatója az ISM intézet által készített és havi szinten közzétett feldolgozóipari, illetve szolgáltató szektorbeli beszerzési menedzser index. Ezek közül az alábbi ábra, amelyet Kevin Ferry, a Cronus Futures Management vezető stratégája készített, a feldolgozóipari indexet mutatja. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés