Előfizetői tartalom

Ilyen magas negatív reálhozam mellett még nem vettek kötvényeket

Portfolio
Soha nem látott negatív reálhozam mellett értékesítette az amerikai államkincstár a 10 éves inflációkövető kötvényeit. A befektetők az infláció elleni védekezés miatt 0,637 százalékos negatív hozam mellett jegyezték le a papírokat, arra számítva, hogy az amerikai jegybank újabb élénkítést hajt végre, felhajtva ezzel az inflációt - írja a Bloomberg.

Az amerikai kincstár 15 milliárd dollár értékben értékesített 10 éves inflációval indexált államkötvényeket (TIPS), soha nem látott negatív hozam mellett. A befektetők hajlandóak voltak -0,637 százalékos kamat mellett is elvinni a kötvényeket, ezzel ugyanis védettséget vásárolhatnak az infláció ellen ha a Fed további jelentős monetáris lazítást hajtana végre. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés