Előfizetői tartalom

Csődbe mehet Szicília - Kétéves recesszió jöhet az olaszoknál

Portfolio
Szicília esetleges csődjéről beszélt az olasz miniszterelnök, a Bank of Italy pedig kétéves gazdasági visszaesésről. A két kedvezőtlen hír mellett egy harmadik is napvilágot látott: egyre több olasz állampolgárt lehet hivatalosan is szegénynek nevezni, legalábbis ezt tartalmazza az olasz statisztikai hivatal kimutatása.

Az olasz miniszterelnök, Mario Monti Szicília lehetséges csődjére figyelmeztetett, írja az Il Corriere della Sera. A Raffaele Lombardo vezette autonóm régió több mint 5,3 milliárd eurós adósságban úszik jelenleg a gyenge hatékonyságú tartományi működés és a túlméretezett közszféra miatt. A szicíliai gazdaság súlya az olasz GDP-n belül 5,5% körül van, míg a munkanélküliségi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés