FONTOS Felsőoktatás 2024: kihirdették a felvételi ponthatárokat
 
Előfizetői tartalom

Spéder: Európában elkerülhetetlen a nyugdíjkorhatár emelése

Portfolio
A magyarok átlagéletkora messze elmarad az európai átlagtól - mondta Spéder Zsolt az InfoRádió Aréna című műsorában. A KSH Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatója szerint a fejlett európai országokat tekintve az ottani nyolcvanas évek szintjén vagyunk. Kevesebb viszont az öngyilkosság, és javul a helyzet az agyérbetegségek túlélési arányait illetően is.

Minden európai országban elkerülhetetlen, hogy emelkedjen a nyugdíjkorhatár, mert olyan arányban fog megnőni az idősek száma, hogy a fiatalabbak már nem tudják eltartani őket - mondta a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Komoly kihívás a társadalmak számára, hogy megtalálják az idősek számára a megfelelő foglalkoztatási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés