FONTOS Kiderült, hogyan teljesített az energiakrízisből kilábaló magyar energiaszektor
 
Előfizetői tartalom

Megmutatjuk, kinek jó a kormány új adóötlete

Kádár Piroska
Nem változik a vállalkozás adóterhe az által, ha új dolgozót vesz fel - ez a lényege a kormány új adóötletének, ami a legfeljebb 25 fős vállalkozásoknál egy 16%-os adónem választását tenné lehetővé. A kisvállalkozási adó ugyanis kiváltaná a munkaigényes szektorok egyik fő terhét, a szociális hozzájárulási adót, lánykori nevén munkáltatói tb-járulékot.

Két új, kisvállalkozások számára kitalált adónemet jelentett be Orbán Viktor a munkahelyvédelmi program keretében. Az egyik a kisadózók számára egy új tételes adózás, aminek lényege, hogy a legfeljebb 6 millió forint árbevételű vállalkozás egyetlen adót fizet, ami a legtöbb egyéb adót* kiváltja - főállású vállalkozóként ez fix 50 ezer forint, mellékállású esetén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés