Előfizetői tartalom

Jöhet a közös európai adóazonosító szám

MTI
Újabb intézkedéseket javasolt az Európai Bizottság az adócsalás és adókikerülés ellen: ezek között szerepelnek az adózási bűncselekmények esetén alkalmazandó közös minimumszankciók, határokon átnyúló adóazonosító szám, az uniós adófizetők chartája, az eddigieknél határozottabb közös intézkedések az adóparadicsomok felszámolására.

Algirdas Semeta, az adóügyért és a vámunióért, valamint az ellenőrzésért és a csalás elleni küzdelemért felelős biztos a döntéseket bejelentve úgy nyilatkozott: az EU-tagországok és intézmények csak közös stratégiával, csapatként együttműködve tudnak "valóban rajtaütni" a csalókon és adókikerülőkön, és csak így tudnak hozzájutni azokhoz a jelentős összegekhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés