Előfizetői tartalom

Kiütés után szédeleg az építőipar

Portfolio
Előző hónaphoz képest 1,5 százalékkal emelkedett az építőipari termelés volumene áprilisban - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. Ez a második egymást követő hónap, amikor némi bővülést tud felmutatni az ágazat, ám ez csak szépségtapasz az első három hónap K.O.-ja után. A 13 éves mélypontján lévő építőipar nagy értékű szerződéseket kötött áprilisban, ám ezek az egyszeri állami megrendelések nem elegendők a talpra álláshoz: a teljes szerződésállomány így is nagyon mélyen van.

Áprilisban az építőipari termelés volumene kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva is 4,8%-kal maradt el az egy évvel korábbitól. Szezonálisan kiigazítva a termelés az előző havinál 1,5%-kal magasabb volt. Az év első harmadában a termelés 9,3%-kal esett vissza 2011 azonos időszakához képest.Áprilisban mindkét építményfőcsoport termelése csökkent:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés