Előfizetői tartalom

Elszaladtak a gyógyszerkiadások

Portfolio
Májusban ismét többlettel zárt az Egészségbiztosítási Alap, melynek köszönhetően az összesített egyenleg már 10 milliárd forintos pluszt mutat az egész évre előirányzott 37 milliárdos deficittel szemben. A részletekből kiderül, hogy a népegészségügyi termékadó nem hozza a várt bevételeket, a baleseti adó viszont látványosan túlteljesült eddig. Szépen hizlalják a kassza bevételeit a gyógyszergyártók befizetései is, amire nagy szükség is van. A kiszivárgott hírek szerint jövőre is jókora lefaragás vár a gyógyszertámogatásokra.

Májusban 3,4 milliárd forintos többlettel zárt az Egészségbiztosítási Alap, ezzel már sorozatban a negyedik hónapban jött össze szufficites egyenleg az E-Alapban. Május végére így összesen 9,9 milliárdos többlet halmozódott fel az egészségügyi kasszában.Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által a napokban közzétett részletes adatok szerint a bevételek oldalán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés