Előfizetői tartalom

A nyári szezon sem javított a cégek felvételi kedvén

Portfolio
A nyári szezon sem hozott nagyobb felvételi kedvet, az év harmadik negyedévére a munkáltatók többsége nem tervez változtatni létszámán, és csak 11 százalékuk tervez feltételt, miközben 13 százalékuk elbocsátást - derült ki a Manpower ma publikált felméréséből. Év eleje óta negatív a mutató, vagyis fölényben vannak az elbocsátást tervezők, pedig régiós versenytársainknál javult és pozitív a kép.

A Manpower munkaerőpiaci mutató így -2 százalékon áll, vagyis többen vannak azok a foglalkoztatók, akik elbocsátást terveznek, mint azok, akik felvételt (11% felvételt tervező - 13% elbocsátást tervező). A mutató év eleje óta negatív, bár az év eleji látványos zuhanást követően enyhült a pesszimizmus. Ennek ellenére úgy tűnik, a nyári szezon sem tudott segíteni a létszámbővítési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés