Előfizetői tartalom

Stagnál a munkanélküliség, dübörög a közmunka

Portfolio
2012. február-áprilisban 3 millió 811 ezer fő volt a foglalkoztatottak létszáma, 52 ezer fővel több, mint egy évvel korábban, a munkanélküliek száma pedig 496 ezer, 15 ezer fővel több, mint 2011 azonos időszakában - derül ki a KSH szerdán közzétett adataiból. A munkanélküliségi ráta nem emelkedett tovább, az előző hónapok után kissé csökkent, 11,5 százalék volt. A foglalkoztatás bővülése összhangban van azzal, hogy idén a közfoglalkoztatás jóval gyorsabban felfutott, és február-márciusban már átlag 30 ezer fővel többen voltak közmunkások mint tavaly.

A február-áprilisi időszakban az év legelejéhez képest kissé emelkedett a foglalkoztatás, az előző évinél pedig 1,4%-kal volt magasabb. A foglalkoztatási ráta 49,7 százalék volt, ami viszont még mindig elmarad attól, ami a tavalyi év második felében jellemző volt (50,3 százalék körül). A foglalkoztatottak számában szezonális hatásoktól kiigazítva jól kivehető egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés