Előfizetői tartalom

Öthavi mélypontról kapaszkodnak fel az új munkahelyek

Portfolio
Ahogy áprilisra a közfoglalkoztatás elérte tetőpontját, az álláskeresők létszáma tovább csökkent, 554 500 fő volt, ami 36 700 fővel kevesebb, mint márciusban, és az aktív népesség 12,5 százalékának felel meg. Az állami támogatás nélkül létrejövő új állások száma öt hónap után kifelé kacsintgat a gödörből, de összességében az új állások közel 60 százaléka még mindig közmunka. A jogszabályi változások nyomán a több mint félmillió regisztrált álláskeresőnek mindössze 13 százaléka jogosult álláskeresési járadékra.

Áprilisban összesen 42 ezer új állást jelentettek be a foglalkoztatók, amelynek 36 százalékában van szó államilag nem támogatott foglalkoztatási formáról. A többi 64 százalék államilag támogatott állás, ezek 90 százaléka közmunka. 15 ezer államilag nem támogatott új állást jelentettek be áprilisban, ami egyben azt is jelenti, hogy öt hónap után - mintegy mélypontról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés