Előfizetői tartalom

Tovább emelkedett a munkanélküliségi ráta (11,7%)

Portfolio
Az év első negyedévében tovább emelkedett, és már 11,7 százalék volt a munkanélküliségi ráta Magyarországon. Eközben a foglalkoztatottság az előző negyedévhez képest 59 ezer fővel csökkent, de az egy évvel korábbihoz (2011. január-márciushoz) képest még mindig magasabb a foglalkoztatás szintje ugyancsak 59 ezer fővel - derült ki a KSH friss jelentéséből.

2012. január-márciusban 3 millió 791 ezer fő volt foglalkoztatott Magyarországon, a foglalkoztatási ráta pedig 49,5 százalék volt. Az elmúlt hónapokban folyamatosan apadt a foglalkoztatottak létszáma, a tavalyi csúcsot jelentő szintekről bő 70 ezer fővel esett vissza, ugyanakkor a tavaly ilyenkor jellemzőnél (tehát 2011. január-márciusához képest) még mindig magasabb volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés