Előfizetői tartalom

Megússzák-e a spanyolok?

Kovács Krisztina
Görögország márciusban megkapta az újabb mentőcsomagot, az eurozóna kilátásaival kapcsolatos aggodalmak azonban nem enyhültek. A figyelem középpontjába Spanyolország került, a kedvezőtlen növekedési kilátások, a drámaian magas, és töretlenül emelkedő, a fiatalok körében már az 50 százalékot is elérő munkanélküliség, és a tavalyi költségvetési hiánycél elmulasztása miatt. Megússza-e Spanyolország külső segítség nélkül?

Jogos a felháborodás? A spanyol kormány bő két héttel ezelőtt ismertette friss költségvetési terveit. A hiány lefaragása érdekében további 37 (először 27, majd további) milliárd eurós megszorítást jelentettek, amelynek kapcsán Luis de Guindos, pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy nem hibázhatnak. "Ha nem hajtasz végre elég kiigazítást, a piac megbüntet, de ugyanígy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés