Előfizetői tartalom

Matolcsy: még nem lehet megmondani pontosan, mennyit hozott az áfaemelés

Portfolio
Az áfabevételek az idei első negyedévben 47,5 milliárd forinttal, 10%-kal haladták meg az egy évvel ezelőtti összeget, ebben jelentős szerepet játszott az áfakulcs emelése, pontos hatását azonban még nem lehet elkülöníteni - válaszolta levelében Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter egy képviselői kérdésre. Egy másik válaszából pedig az derül ki, hogy a kormány nem csökkenti az üzemanyagok jövedéki adóját.

Ferenczi Gábor jobbikos parlamenti képviselő március 28-i levelében aziránt érdeklődött a tárcavezetőnél, hogy "mennyi többletbevétel származott 2012 első negyedévében a 27%-ra emelt áfából?" "2012 első negyedévében 533,8 milliárd forint nettó pénzforgalmi áfa bevétele származott a költségvetésnek, amely a bázishoz (2011 első negyedévének értékéhez, 486,3...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés