Előfizetői tartalom

A múlt héten még nem rajongott Matolcsy a tranzakciós adóért

Portfolio
Mai lapértesülések szerint a kormány már jövőre komoly bevételt remél a pénzügyi tranzakciós adó bevezetésétől. A sarc kivetésének részletei még homályosak, egyelőre nem tudjuk, milyen tranzakciókra vetnék ki az adót, de azt sem, hogy a kormány más európai uniós országokkal karöltve vagy akár egyedüliként is hajlandó lenne-e bevezetni az adót. Matolcsy György Scheiring Gábor országgyűlési képviselő kérdésére írt múlt heti levelében még óvatosan fogalmaz a tranzakciós adó bevezetésével kapcsolatban, elsősorban az adóval kapcsolatos ellenérveket és kockázatokat kiemelve. Úgy tűnik, egy hét alatt megváltozott a leányzó fekvése.

Hol tart a tranzakciós adó magyarországi bevezetésének előkészítése? Matolcsy György április 2-i levele alapján az irányelv-javaslatról készült tárgyalási álláspontot az Adóügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság benyújtotta a Külügyminisztérium irányítása alatt álló Európai Koordinációs Tárcaközi Bizottság részére, ahol a Külügyminisztérium javaslatára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés