Előfizetői tartalom

Vámosi-Nagy: óvatosan a további bankadóval

Portfolio
Ha egyedüliként bevezetjük a pénzügyi forgalmi adót, az azt fogja eredményezni, hogy bizonyos tranzakciók elhagyják az országot, így bár bevételt hoz, de közben károkat okoz az adó - mondta Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában reagálva Matolcsy György tegnapi publicisztikájára, amelyben arról írt, "be kell vezetnünk a pénzügyi forgalmi adót". Az adószakértő óvatosságra intett a bankok további adóztatásával, mivel a többletterheket végső soron a hitelfelvevők és a betétesek fizetik meg. Ráadásul minél drágább a banki szolgáltatás, annál nehezebb lesz könnyen hitelhez jutni, ami nem segíti a gazdaság előremozdítását.

A nemzetgazdasági miniszter Heti Válaszban megjelent, Bruce Bartlett adóreformmal foglalkozó könyvéről szóló írásában fogalmazott úgy "be kell vezetnünk a pénzügyi forgalmi adót". Írt továbbá arról, jobb volna öt áfakulcs - 5, 15, 20, 25, 30 százalékkal -, bár ezt az unió még nem engedi.Kapcsolódó cikkünk2012.04.0530%-os áfáról ír Matolcsy GyörgyA Duna TV Közbeszéd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés