Előfizetői tartalom

Kettészakad Európa

Kovács Krisztina
Az Európai Központi Bank hároméves hiteleinek köszönhetően jelentősen enyhültek a feszültségek az elmúlt hetekben az eurózónában, az alapvető probléma azonban nem oldódott meg: továbbra is óriási lyuk tátong Németország és a periféria között. Míg Németországban egyre több új munkahelyet hoznak létre a cégek, addig Spanyolországban töretlenül nő a munkanélküliség.

Az eurózóna országai egyre távolabb kerülnek egymástól. A különbségek a nemrégiben közzétett beszerzési menedzser indexekből is jól látszanak, bár úgy tűnik, hogy a legnagyobbak öröme sem lehet felhőtlen. Franciaországban és Németországban is romlott a hangulat - a perifériáról nem beszélve -így szinte biztos, hogy ismét recesszióban van az eurózóna (szakértői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés