Előfizetői tartalom

Kínzó magasságban az olajár - Mi jöhet még?

Sándor Dávid
Az egy hónapja jellemző kereskedési sáv aljára esett a napokban a Brent árfolyama, az iráni atomprogram miatti feszültségek azonban továbbra is a jelentős áremelkedés veszélyét hordozzák. Bár a diplomáciai fronton zajló adok-kapok a nyugati országok és Irán között az utóbbi időszakban békésebb hangvételt ütöttek, a lehetséges olajpiaci kimeneteleket számba véve nem tűnne elrugaszkodottnak, ha az előttünk álló hónapokban az olajár ismét a 127 dolláros magasságokig kapaszkodna. Eközben az elemzői konszenzus 110 dolláros átlagos Brent árfolyamot vetít előre az idei évre. Amennyiben kíváncsi arra, hogy meddig emelkedik még az olajár, REGISZTRÁLJON ITT a Portfolio.hu mai Klub rendezvényére. A JP Morgan és az OTP Alapkezelő szakemberei válaszolnak majd a közönség kérdéseire.

Bár az utóbbi napok az árfolyam csökkenésével teltek az olajpiacon, a Brent február vége óta a 121,5-127 dollár közötti magasságokban oldalaz. Hasonló szintekre utoljára egy évvel ezelőtt volt példa, azt megelőzően pedig a 2008-as csúcs beállítása során. Nem csoda talán, hogy ilyen magas olajárak közepette már az IMF is az olajár gazdasági növekedést veszélyeztető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés