Előfizetői tartalom

Gazdaságpolitikai fordulat kell a csökkenő államadóssághoz

Portfolio
Ha néhány előfeltételt teljesít Magyarország, akkor még van esélye arra, hogy egy "jó adósságszintet" tudjon elérni, az elsődleges ezek közül a gazdaságpolitikai fordulat - hangsúlyozta a Portfolio.hu közelmúltbeli konferenciája keretében adott videó interjúban Király Júlia. A Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint a gyors gazdaságpolitikai fordulatot szolgálja a gyors megállapodás a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Bizottsággal.

Király Júlia az interjúban, illetve a konferencián tartott előadásában is arra mutatott rá, hogy Magyarországnak mind az államadóssága, mind a nettó külső adóssága magas és a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek a szintek már veszélyesnek számítanak, mivel ezek felett már radikálisan csökken a gazdaság potenciális növekedési üteme. A jegybanki alelnök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés