Előfizetői tartalom

Mindössze 1700 fővel lettek kevesebben: 646 ezren álláskeresők

Portfolio
Alig csökkent februárban az álláskeresők száma: a januárban csaknem százezer fős megugrás után februárban mindössze 1700 fővel lett kevesebb regisztrált álláskereső, létszámuk így 646 700 fő volt - derül ki a Foglalkoztatási Szolgálat adataiból. Ugyanakkor az előző hónaphoz képest ötszörannyi államilag támogatott állást jelentettek be, így a következő hónapokban az álláskeresők száma jócskán visszaeshet. Szomorú viszont, hogy a nyílt piaci állások az új állásoknak alig több mint 10%-át tették ki, és számuk továbbra is átlag alatti.

A Foglalkoztatási Szolgálat februári adatai szerint az év második hónapjában 646 700 fő volt regisztrált álláskereső, ami mindössze 1700 fővel kevesebb a januárihoz képest (amikor 94 ezer fős megugrás volt). Az adatokban számottevő a szezonális hatás, az elmúlt években ugyanis főleg a közfoglalkoztatás miatt rendszeressé vált az év eleji jelentős megugrás, ahogy december...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés