Előfizetői tartalom

Visszaállíttatná az adójóváírást az OECD

Portfolio
A költségvetési konszolidáció terheinek fair megosztása érdekében az OECD az idén januártól megszüntetett adójóváírás visszaállítását javasolja. A nemzetközi szervezet szerint ez a megoldás megkönnyebbülést jelentene az alacsony keresetűek számára, akik a legutóbbi adóátalakítások vesztesei voltak, miközben összességében az egykulcsos adó is fennmaradhat. Az OECD kritizálta a munkanélküli ellátások 90 napra szűkítését is, e szerint az intézkedés a ciklikus munkanélküliséget strukturálissá emelheti. A közfoglalkoztatásról szólva az OECD megemlíti, hogy tagországaiban végzett kutatások szerint ez a legkevésbé hatékony foglalkoztatáspolitikai eszköz, inkább képzési irányba kellene eltolni.

Az OECD országjelentéséről helyszíni tudósításunk a fő makroszámokkal és üzenetekkel:Kapcsolódó cikkünk2012.03.13Konkrét ajánlásokat kapott a kormány az OECD-tőlKemény kritika Az OECD ma publikált országjelentése amellett, hogy kimondja, további intézkedések nélkül nem fog teljesülni a kormány költségvetési hiánycélja, konkrét intézkedéseket is javasol,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés