Előfizetői tartalom

Állami földért szövetkezhetnek a közmunkások

Portfolio
Foglalkoztatási szövetkezetek létrehozását teszi lehetővé a Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter ma benyújtott törvénymódosító javaslata, valamint módosítja a közfoglalkoztatásról szóló törvényt. E szerint a közfoglalkoztatottak is létrehozhatnak szociális szövetkezeteket, és bizonyos feltételek teljesítése mellett ez a szövetkezet ingyen használatba veheti közfoglalkoztatója foglalkoztatás során használt ingóságait, az állam vagy önkormányzat pedig 10 év maximális időtartamra ingyen használatba adhat a szövetkezet számára termőföldet, max 2 évre állatállományt.

A szövetkezetekről szóló törvény módosítása kiterjeszti a szociális szövetkezetek körét, és azt mondja, foglalkoztatási szövetkezet lehet az a szociális szövetkezet, amelynek legalább 500 tagja van. A foglalkoztatási szövetkezet hátrányos helyzetben lévő tagjai számára a munkafeltételek megteremtését elsősorban munkaerő-kölcsönzés, valamint munkaközvetítő tevékenység...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés