Előfizetői tartalom

Lassabban ketyeg a japán adósságbomba

Portfolio
Az európai adósságválság kedvezőtlen hatásai Japánban is érezhetők. Az elmúlt hetekben jelentősen nőtt a japán csődkockázati mutató, ami valószínűleg az előttünk álló időszakkal kapcsolatos bizonytalansággal indokolható. A japán gazdaság súlyosan eladósodott, mégis kevesen tartanak attól, hogy odáig fajulnak a problémák, mint Európában.

Az elmúlt hetekben két dologra figyeltek a befektetők: az egyik, hogy a hitelminősítő intézetek mondanak-e valamit Japánról, a másik pedig hogy a parlament elfogadja-e a miniszterelnöknek a forgalmi adó emelésére tett javaslatát. Utóbbi múlt héten meg is történt, ami azért fontos, mert piaci körökben többen azt gondolták, hogy amíg erre nem kerül sor, nem szólnak meg a hitelminősítők....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés