Előfizetői tartalom

Búcsút mondhatunk a közvetlen munkavállalói bérkompenzációnak

Portfolio
A kormány a munkavállalói kompenzációra előirányzott összeget irányítaná át azon munkáltatók támogatására, amelyek az 5%-os béremelést sem tudják végrehajtani - derült ki az Index birtokába jutott dokumentumból. A 21 milliárd forintos keretből pályázati úton juthatnak pénzhez a cégek, mint arról már korábban is szó volt. A munkavállalói közvetlen kompenzációt költségvetésileg túl kockázatosnak tartja a kabinet.

Miért kell még tovább kompenzálni? Január 26-án jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amely a pályázati rendszer kidolgozására hívta fel a Nemzetgazdasági Minisztert. Azon munkáltatók kompenzálásáról van szó, amelyek az 5%-os béremelést sem tudják végrehajtani. Ebből az 5%-ból további 3%-os részt illetően pályázati úton nyerhetnének el támogatást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés