Előfizetői tartalom

Megszavazta a román parlament az új kormányt

Portfolio
Megszavazta csütörtökön a román parlament az új kormányt, amelyet Mihai Razvan Ungureanu volt hírszerzési főnök vezet, írja az MTI. Az ellenzéki pártok távol maradtak a szavazástól, így csak a kormánykoalíciót alkotó pártok és az azt támogató képviselők vettek részt a voksoláson. A kormány 237 - a szükségesnél 5-tel több - támogató és két ellenszavazatot kapott.

Csütörtökön este letette hivatali esküjét az új kormány az elnöki hivatalban. Traian Basescu államfő beszédében kifejtette, hogy az új kormánytól várja az új egészségügyi törvény kidolgozását. Január elején az egészségügy tervezett privatizációja miatt utcai tüntetések voltak Romániában, aminek nyomán Emil Boc volt kormányfő lemondott. Mihai Razvan Ungureanu...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés