Előfizetői tartalom

Közgazdászképzési keretszámok: "Azt hittük, lemaradt egy nulla"

Kádár Piroska
Van egy minimális létszám, amely alatt gazdaságtalan egy felsőoktatási intézmény vagy kar fenntartása, az akkreditációs követelmények miatt a költségek alig csökkenthetők; három nagy gazdaságtudományi képzést végző intézmény egyelőre nem tervez radikális átalakítást a felsőoktatási keretszámok durva megnyirbálása okán, úgy vélik, az első év tapasztalatából tanulva a rendszer még átalakítható. Interjúnkból kiderül, mennyire számítottak ilyen radikális vágásra az intézményvezetők, mire számítanak a következő években, lehet-e ilyen módon orientálni a leendő hallgatókat és volt-e túlképzés a gazdaságtudományi szakokon, egyáltalán, milyen jövő vár a közgazdászképzésre.

Ha 200 helyett 20 hallgató van, alig kisebb a költség. Portfolio.hu: A felsőoktatásra vonatkozó új keretszámok szerint jelentősen, 4900-ról 250 főre csökken az államilag finanszírozott közgazdászképzés ez év szeptemberétől. Hogyan hathat ez az Önök intézményére? Muraközy László, Debreceni Egyetem: A BSc szakjaink kezdő évfolyamán nagyságrendileg annyi helyünk szokott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés