Előfizetői tartalom

Uniós jogot sérthet a felsőoktatási törvény

Portfolio
Uniós jogszabályt sérthet, és közösségi célkitűzésekkel is szembemehet a magyar felsőoktatási törvény, amely az államilag finanszírozott tanulóknak írna elő kötelező magyarországi munkavégzést - értesült a BruxInfo bizottsági forrásból. Úgy tudni, a tavaly októberben elfogadott jogszabályt és az azt kiegészítő januári kormányrendeletet már vizsgálja is az Európai Bizottság, az oktatási EU-biztos pedig az aggályait már meg is osztotta a kormánnyal.

Mint ismert, az új felsőoktatási törvény szerint az állam szerződést kötne az állami finanszírozott képzésben részt vevő felsőoktatási hallgatókkal, akiknek a tanulmányaikat követő 20 évben a tanulmányi évektől függőn 6-12 évet kellene Magyarországon dolgozniuk. Ellenkező esetben vissza kell fizetni az állam részére a teljes felsőoktatási képzési költséget.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés