Előfizetői tartalom

A pénznyomda menti meg Európát?

Portfolio
Az Európai Központi Bank rendkívüli lépései látszólag segítettek megnyugtatni a piaci szereplőket, kérdés azonban hogy milyen áron. Egyesek attól tartanak, hogy a fokozott, már-már amerikai típusúnak nevezhető jegybanki beavatkozás a feszültségek erősödéséhez, és az instabilitás növekedéséhez vezet. Hamarosan ismét megnyitja a pénzcsapokat az EKB, ahol a bankok minden eddiginél több pénzt kérhetnek. Kérdés, hogy ez a helyes út. Megoldhatja-e Európa problémáit az EKB?

A válság során általánosan elfogadott volt az a nézet, hogy a Fed sokkal agresszívabban kezeli a válságot, mint az Európai Központi Bank (EKB). Az utóbbi időben azonban a helyzet megváltozott, és egyre többen mutatnak rá, hogy az EKB is elkezdte az erőteljes lazítás politikáját, ami mérlegfőösszegén is jól látható. A fedezetként elhelyezett eszközök és a jegybank által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés