Előfizetői tartalom

Emelkedőben a foglalkoztatás, a munkanélküliség 10,7%

Portfolio
A tavalyi év utolsó negyedévében 3 millió 851 ezer fő volt foglalkoztatott a 15-74 éves korú népességben Magyarországon, ami 46 ezer fővel magasabb a 2010 utolsó negyedévinél - derült ki a KSH mai adataiból. Bár az egy évvel korábbihoz képest még mindig magasabb a létszám, az év végén bekövetkezett egy 19 ezer fős foglalkoztatottság-csökkenés, ami az adatok kiigazítása után úgy tűnik, szezonális jelleggel függ össze. A munkanélküliek száma gyakorlatilag nem változott év végén, 459 ezer fő volt, ami az aktívak számának év végi apadása mellett kissé emelkedő, 10,7 százalékos munkanélküliséget eredményezett.

A foglalkoztatottak száma az október-novemberi időszakban 3 millió 851 ezer fő volt, míg az előző, szeptember-novemberiben 3 millió 870 ezer. Tehát bár az egy évvel korábbihoz képest még mindig magasabb a létszám 46 ezer fővel, szinte egyik hónapról a másikra 19 ezer fővel esett vissza a foglalkoztatás, azaz kb. 0,5 százalékkal. Az alábbi ábrán, ami a publikált adatokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés