Előfizetői tartalom

Orbán Viktor két ügyben nem szívesen engedne Brüsszelnek

Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök szerint a jövő keddi brüsszeli találkozón politikai megállapodást köthet az Európai Bizottság elnökével. A Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában a kormányfő azt is elárulta, hogy a magyar kormány milyen ügyben kész engedni és miben nem. Ezek szerint a kormány letesz az MNB-PSZÁF összevonásáról, amelyre az alaptörvény átmeneti rendelkezései adnak lehetőséget, viszont a jegybanki vezetők eskütételének és fizetési ügyének (kétmillió forintos plafon) kérdésében "nem szívesen engedne". Azt is kifejtette, hogy a kormány hogyan fog reagálni a brüsszeli kifogások teljesítésére: "nincs szükség rendkívüli parlamenti ülésre, a kormány javaslatot fog tenni". Orbán Viktor az IMF-megállapodás feltételeiről kiszivárgott híreket "nem veszi komolyan", és megfogalmazása szerint már "tegnap jó lett volna" megállapodni az IMF-fel. A miniszterelnök erről pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt az MTI összefoglalója szerint.

MNB-PSZÁF: meglesznek külön Az Európai Bizottság által kifogásolt jogszabályokkal kapcsolatban Orbán Viktor úgy fogalmazott: "nem látok különösebben nehéz ügyet". Kijelentette például, hogy a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete összevonásától eltekintenek: "eddig is külön működtek, ezután is meglesznek majd külön". Két nehezebb ügy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés