Előfizetői tartalom

Kovács Árpád: Az IMF is folyamatosan változik

Váratlanul érte a felkérés a Költségvetési Tanács elnöki posztjára - árulta el a Portfolio.hu-nak adott interjújában Kovács Árpád. A Költségvetési Tanács kedden kinevezett új elnöke, az Állami Számvevőszék egykori vezetője lapunknak kifejtette, hogy szükségesek lehetnek még év közbeni költségvetési kiigazítások, mert "a világ változásaihoz folyamatosan alkalmazkodni kell". Elmondása szerint az IMF - amelynek "Magyarország maga is részvényese" - magatartása is folyamatosan változik, fejlődik. Úgy vélekedett, hogy előnyös lenne mindkét fél számára egy új IMF-megállapodás.

Portfolio.hu: Váratlanul érte-e a felkérés a Költségvetési Tanács élére? K.Á.: Annak ellenére ért váratlanul a felkérés, hogy a Költségvetési Tanács működéséről folyamatosan ismeretem volt. Egyrészt a Járai Zsigmonddal való, hosszú ideje tartó baráti és szakmai kapcsolatom miatt, másrészt azért is, mert annak idején a Költségvetési Tanács létrehozásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés