Előfizetői tartalom

Nyugtat Matolcsy minisztériuma: teljesült a tavalyi hiánycél

Portfolio
A 2,94%-os hiánycél alatt teljesül az uniós módszertan szerint számolt 2011-es költségvetési egyenleg - adta ki a nyugtató hangvételű közleményét kedd délután a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárca azt is elárulja, hogy az egyszeri kiadási tételek nélkül 620 milliárd forintot tesz ki az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - hiánya.

Ismétel a tárca "A Nemzetgazdasági Minisztérium megerősíti, hogy az uniós módszertan szerinti, eredményszemléletű államháztartási hiánycél a várakozásoknak megfelelően előreláthatólag a GDP 2,94 százaléka alatt teljesül. Az államháztartás 2011. évi pénzforgalmi hiánya - helyi önkormányzatok nélkül - 1734,4 milliárd forintot tett ki. Ennek kialakulásában azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés