Előfizetői tartalom

Elfogadták a törvényt, amely kiváltotta Brüsszel haragját

A kormány elsősorban két törvénnyel váltotta ki a nemzetközi szervezetek haragját, akiktől épp védőhálót szeretne kérni. A brüsszeli figyelmeztetésekkel pedig veszélybe került az új hitelmegállapodás jövője is, amely nélkül Magyarországnak könnyen finanszírozási nehézségei lehetnek a jövő évben. De miért akarja Brüsszel visszavonatni az új jegybanktörvényt és a stabilitási törvényt? Első körben összefoglaltuk, mire készül a kormány a pénteki zárószavazás előtt álló, kétharmados stabilitási törvénnyel. Időközben a parlamenti képviselők pénteken fél 3-kor a kormánypárti többséggel elfogadták a törvényt és kérték az államfőtől a törvény sürgős kihirdetését.

"Egy autós Budapest felé haladva az autópályán a következőre lesz figyelmes a rádióban: Vigyázat, egy őrült szembehajt a forgalommal! Erre az autós felcsattan: még hogy csak egy, hiszen mindegyik az!" Ez a klasszikusnak mondható vicc jut eszünkbe az elmúlt hetek magyarországi eseményeit látva. Kicsit talán tovább is gondolhatjuk a történetet, ha azt mondjuk, hogy a kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés