Előfizetői tartalom

Több fórumon is próbálnak védekezni a pénztártagok

Portfolio
A magán-nyugdíjpénztári szektorban maradó 100 ezer pénztártag számára múlt héten villámcsapásként érkezett a hír, miszerint a 14 hónapos átmeneti járulék elvonási időszak meghosszabbodik. A járulékok végleges elvonása miatt sorra alakulnak a pertársaságok, több hazai és nemzetközi fórumon is megtámadták már a korábbi diszkriminatív törvényt, azonban szakértők szerint problémát jelent, hogy az ügyeket itthon jövő évtől újra kell indítani alkotmánybírósági döntés elmaradása esetén, miközben a nemzetközi beadványok elbírálási ideje több év - írja a hvg.hu. Egyes jogi szakértők viszont még most is tartják, hogy aki marad a pénztárban, és önként nem vált, az a későbbiekben egy kedvező döntéskor visszakövetelheti az államosított vagyonát.

Múlt héten jelentette be Matolcsy György, hogy 2012-től a magán-nyugdíjpénztárak tagjai mégsem a pénztárakhoz utalják a nyugdíjjárulékaikat, hanem az államhoz. Korábban csak arról volt szó, hogy a járulékok elterelése csak 2010 vége és 2011 vége között áll majd fenn, azonban a kormány most úgy döntött, hogy végérvényesen magához vonja a nyugdíjjárulékokat. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés