Előfizetői tartalom

Nyugdíj: már csak napjai vannak az Ab-nek

Portfolio
Az Alkotmánybíróságnak nincs sok ideje, hogy érdemi döntést hozzon a magánnyugdíjpénztáraknál maradó 100 ezer tag kiszerződésének jogosságáról, ugyanis egy nemrég elfogadott törvény szerint a korábban benyújtott indítványokkal csak meghatározott ideig foglalkozhat az Ab - írja a hvg.hu. A kibővített taláros testület már hónapok óta képtelen közös nevezőre jutni, elvileg a nyáron már elkészült egy alkotmányellenességet kimondó határozattervezet, azonban a hivatalos álláspontra még várni kell.

Az idő azért sürgeti az Alkotmánybíróságot, mivel egy friss módosítás szerint az Ab-nál a folyamatban lévő ügyek megszűnnek 2012 elejétől, azaz a testület nem foglalkozhat olyan indítványokkal, amelyet 2012 előtt adtak be. A bíráknak mindössze két hetük maradt, ami összességében négy tárgyalási napot jelent. A taláros testület már hónapok óta próbál közös...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés