Előfizetői tartalom

Miért rossz a bizalmatlanság?

Portfolio
A mai leminősítés különös aktualitást biztosít egy mai debreceni konferenciának, ami a bizalom kérdéséről szól. A Bizalom, közintézmények és a gazdasági/társadalmi prosperitás - Melyik a kulcs a többihez? című rendezvényen Győrffy Dóra, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem munkatársa rámutatott: az intézmények iránti bizalom gyengesége torzíthatja a gazdaságpolitikát, és makrogazdasági problémákhoz vezethet. Ez azonban nem feltétlenül van így, ezen hajlam ellen küzdhet a gazdaságpolitika, ám további lépéseivel növelheti is a bizalmatlanságot.

Intézményi bizalom hiányában a szabályok megsértése válik elterjedtté és az intézmények nem képesek betölteni az egyének terveiben az útmutató szerepét - mutatott rá az előadásában Győrffy. A szabályszegés elterjedtsége miatt a társadalomban uralkodóvá válik a bizonytalanság érzete. Bizonytalanság idején a hosszú távú tervek ellehetetlenülnek, helyette a rövid...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés