Előfizetői tartalom

Korán megindulhattak az elbocsátások a versenyszférában

Portfolio
Szeptember során 2 millió 714 ezer fő állt alkalmazásban a nemzetgazdaságban a legalább öt főt foglalkoztatóknál a KSH ma reggeli adatai szerint. Az egy évvel ezelőttihez képest ez több mint egy százalékos létszámcsökkenést jelent, amiben fő szerepet a közszféra további apadása játszott. Ugyanakkor szeptemberben kissé már megindult a létszámcsökkenés a versenyszférában is, amiben főszerepet nem a tél közeli szezonális okok játszottak.

A versenyszektorban alkalmazottak száma a legalább öt főt foglalkoztatóknál 1 millió 866 fő volt szeptemberben, ami az egy évvel korábbinál 0,8 százalékkal magasabb, de csökkenést jelent az előző havi, augusztusihoz képest. Szezonálisan kiigazítva is jól látszik, hogy lefordult az év eleje óta tartó emelkedő pályáról a versenyszektorban a foglalkoztatás.Nemzetgazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés