Előfizetői tartalom

Kevesen vannak, de negyedük valójában alulfoglalkoztatott

Portfolio
A részmunkaidőben foglalkoztatott magyarok több mint negyede hajlandó és képes lenne többet dolgozni - állapította meg az Európai Unió statisztikai hivatala. Az Eurostat adatai szerint a magyar munkavállalók kevesebb mint 6 százaléka dolgozik részmunkaidőben, ez az arány csak két országban kisebb ennél - írja a Bruxinfo.

Három új mérőszámot vezet be az Európai Unió statisztikai hivatala a munkaerőpiaci trendek hatékonyabb felismeréséhez, és ehhez kapcsolódóan a politikák hatékonyabbá tételéhez - jelentette be az Eurostat csütörtökön. A hivatal mostantól nemcsak a munkanélküliség és a foglalkoztatottság szintjét fogja mérni, hanem számba veszi azt is, hogy hányan vannak az úgynevezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés