Előfizetői tartalom

Uniós milliárdok forognak kockán - Nem adja fel a kormány

Portfolio
Az egyik szemünk sírhat, a másik nevethet az Európai Bizottság most megjelent, Magyarországról szóló jelentése alapján. Várakozása szerint ugyanis hazánk jövőre csatlakozhat ahhoz az "elitklubhoz", ahol az unió által elvárt 3 százalék alá csökken a hiánycél, azonban egyúttal jelezte, hogy emiatt még nem ajánlja - a sokak által unió szégyenpadjának nevezett - túlzott deficit eljárás (EDP) megszüntetését Magyarországgal szemben. Ez a kérdés azonban még nem lefutott, kormányzati körökből származó információink szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium mindent megtesz az eljárás megszüntetése érdekében és továbbra is bízik abban, hogy nyolc év után kikerülünk az EDP hatálya alól.

Kettős üzenet Az Európai Bizottság csütörtökön megjelent előrejelzése szerint jövőre 2,8%-os költségvetési hiány várható Magyarországon, vagyis az EU által elvárt 3%-os GDP-arányos szint alá süllyedhet. Ezzel hazánk az Európai Unió egészének felső harmadába kerül, mivel a 27 tagállam közül csak kilenc ország esetében csökken a deficit 3% alá a Bizottság prognózisa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés