Előfizetői tartalom

Az elmúlt évek hibái miatt nem egyedül a bankok a bűnösök

Portfolio
A válság előtti években a racionalitásoktól igen messze álló hitelezési gyakorlat alakult ki, az inga most az ellenkező irányba lengett ki - mondta Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója. A menedzser szerint a vállalatok emiatt gyakrabban fordulhatnak majd a tőkepiaci forrásszerzés irányába. Az elmúlt évek legelkötelezettebb kormányát látjuk a költségvetés kiadási oldalát tekintve, negatívumként azonban a kiszámíthatatlanságot és az elképesztő mennyiségű új jogszabályt emelte ki Hernádi Zsolt. A bankrendszer az adott körülmények között racionálisan cselekedett. Igaz, hogy a rövid távú céljai vezérelték, azonban ezt engedték is számukra.

Az olajipari vállalatok stabil cash flow-val bírnak, és az eladósodottsági szintjük nem haladta meg a szükséges és lehetséges szintet. A fogyasztási oldalon a lakosság és a vállalati szegmensben egyaránt markáns csökkenést lehet megfigyelni az előrejelzésekhez képest. Ez nemcsak a közép-kelet európai régióra, hanem a világ fejlettebb részére is jellemző. A fogyasztás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés