Előfizetői tartalom

Az euró hosszú távon fizetőeszköz marad

Portfolio
Az euró hosszú távon fizetőeszköz maradhat, de az egységhez egy európai szintű költségvetés kialakítására lesz majd szükség - mondta Nagy Mohácsi Piroska. Az EBRD stratégiai igazgatója a Portfolio.hu által szervezett Budapest Economic Forum 2011 konferencián azt is elárulta, hogy véleménye szerint Magyarországon hét éven belül nem lesz euróbevezetés, bár az ország jövője még mindig az eurózónán belül képzelhető el.

Hosszú távon fizetőeszköz maradhat az euró, de odáig még hosszú út vezet - mondta el kérdésünkre Nagy Mohácsi Piroska. A hosszú távú tervek és néhány részlet még mindig hiányoznak. A legmegnyugtatóbb lépés az lenne, ha kialakulna egy európai szintű költségvetés. Ennek hiányában olyan kisebb mértékű válságok, mint például a görög, is ki tud váltani egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés