Előfizetői tartalom

Újra interveniált Japán, zuhan a jen

Portfolio
A mai kereskedésben újfent történelmi magasságokba, egészen a 75,31-es szintig erősödött a jen a dollárral szemben, mely újfent komoly válaszreakció ösztökélte a japán jegybankárokat, akik az augusztus 4-ei intervenció után újfent szembeszálltak a véleményük szerint a jent erősítő spekulánsokkal. A márciusi japán katasztrófákat követően a legfejlettebb hét gazdasági hatalom (G7) pénzügyminiszterei közös közleményben figyelmeztettek, hogy összehangolt devizapiaci intervenciókat hajtanak végre a jen gyengítése érdekében. Az idén eddig végrehajtott két beavatkozás csak átmeneti jen gyengülést eredményezett. Kérdéses, hogy a mostani tud-e hozni egy több hónapig tartó fellélegzést az USD/JPY devizakeresztben.

A mai intervenció magyar idő szerint 2:25 perckor történt, mely lépéssel a japán jegybank a spekulánsok kedvét akarja elvenni a japán jen további erősítésétől. A pénzügyminiszter, Jun Azumi szerint addig folytatják ezeket a beavatkozásokat, amíg nem látják úgy, hogy átfogó sikert érnek el. Azumi nem árulta el, hogy mekkora összegben interveniáltak, ám a lépést szükségesnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés