Előfizetői tartalom

Év végéig marad a status quo az álláskeresőknek

Portfolio
A nyilvántartott álláskeresők száma szeptemberben 536,7 ezer fő volt, az előző hónaphoz képest 12,3 ezer fővel, az előző év szeptemberhez viszonyítva pedig 6,3 ezer fővel kevesebb - derül ki a Foglalkoztatási Szolgálat adataiból. Ehhez nagy részben szezonális, ideiglenes hatások járultak hozzá, enélkül jóval kisebb javulásról beszélhetünk. A bejelentett új állások 70 százaléka továbbra is államilag támogatott állás. Az idei év végéig már nemigen várhatunk jelentékeny csökkenést az álláskeresők számában.

Az álláskeresők szeptemberi zárónapi létszáma 536,7 ezer fő volt, míg szezonális hatásoktól tisztítva 573,6 ezer fő. Szezonálisan kiigazítva az álláskeresők száma 5,5 ezer fővel csökkent; elmondható, hogy szeptemberben továbbra is volt szezonális jellegű többlet-munkaerőkereslet. A tartós álláskeresők aránya 2010 február óta nem látott szintre csökkent, 25,6% volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés