Előfizetői tartalom

Tripla pénz jutna közmunkára, az egészségügy vesztes lesz

Portfolio
2012-ben az idei kétszeresére, 2015-ben pedig háromszorosára emelkedne a közfoglalkoztatásra szánt összeg - derül ki a jövő évi költségvetés tervezetéhez csatolt kitekintő fejezetből. A jövő évre előirányzott összeg azonban számításaink szerint 200 ezer fő helyett 150 ezer fő egész éves közfoglalkoztatására lehet elegendő. A minimálbér-emelés és az adóváltozások fényében a szaktárcák vizsgálják, mennyi legyen jövőre a közmunkabér - a lehetséges létszámot ez is jelentősen befolyásolja majd. A költségvetésben szereplő jogosítványok alapján pedig további, például önkormányzatokkal összefüggő forrásokat is kaphat szükség esetén a közfoglalkoztatás. A kitekintőből az is kiolvasható, hogy a kormány tavalyi ígéretei ellenére egészségügy lesz a következő évek egyik legnagyobb vesztese.

Jövőre dupla, de 2015-re tripla pénz jutna közmunkára A 2012-es költségvetés csatolmányaiban megtalálható a Munkaerőpiaci Alapból (MPA) a következő években a közfoglalkoztatásra előirányzott összeg. Eszerint jövőre 132 milliárd, 2013-ban 162,7 milliárd, 2014-ben 176,7 milliárd, majd 2015-ben már 215 milliárd forint jutna erre a célra. A jövő évet illetően még azt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés