Előfizetői tartalom

Januártól alaposan megváltozik a nyugdíjrendszerünk

Portfolio
Pénteken a kormány több törvényjavaslatot is benyújtott a parlamentnek, ezek közül az egyik egy salátatörvény-javaslat, míg a másik a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről szól. Igazi újdonság a benyújtott javaslatokban nincsen a nyugdíjrendszer szempontjából, hiszen az elmúlt hónapokban a változtatások már kiszivárogtak. A legfontosabbak ezek közül, hogy a nyugdíjakat a jövőben csak az inflációval lehet emelni, miközben a korhatár előtti nyugdíjak átalakulnak korhatár előtti ellátássá, azonban azt az esetek többségében változatlan összegben folyósítják tovább.

A kormány többször is hangsúlyozta, hogy a tb-rendszerből csak azokat a nyugdíjkiadásokat akarja finanszírozni, amelyeket a korhatárt betöltött nyugdíjasoknak ad, a korhatár előtti nyugdíjakat viszont kiszervezi a Nyugdíjbiztosítási Alapból, és a központi költségvetésből finanszírozza ezeket a kiadásokat. Egy korábbi cikkünkben már rámutattunk, hogy a kiadások nagysága...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés