Előfizetői tartalom

Reális veszély Magyarország leminősítése

Portfolio
A Portfolio.hu villám felmérésének eredménye szerint reális veszélynek tartják az elemzők és alapkezelők, hogy a következő három hónapban leminősítik Magyarországot. A 13 külföldi, illetve magyar szakértőből ugyanis 11 válaszolt igennel erre a kérdésre és közülük a legtöbben arra számítanak: a három legnagyobból két hitelminősítő tehet így. Ezzel a magyar adósminősítés a befektetésre már nem ajánlott ún. bóvli kategóriába süllyedne, amely akár erőteljes negatív pénz- és tőkepiaci reakciókat is okozhat. Egyesek megjegyezték, hogy bár reális veszélyt látnak a leminősítésre, mégsem biztosak abban, hogy ez már rövid távon be is következik. Emiatt arra is rákérdeztünk, hogy várakozásaik szerint merre változik egy éves távon a hitelminősítésünk a jelenlegi szintről. A kép sajnos itt sem "rózsás". Az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója egy mai interjúban azt hangsúlyozta, hogy csekély az esélye a leminősítésnek. Egy szerdai kormányzati közlemény is azt hangsúlyozta: nem lenne megalapozott egy ilyen lépés a mostani kormányzati intézkedések alapján.

Kapcsolódó cikkünk2011.10.07Pleschinger: nincs nagy baj, így csekély a leminősítés esélye2011.10.05Reagált a kormány a hitelminősítők figyelmeztetéseireA felmérés eredményei Mint ismert, ma délelőtt Magyarország esetleges leminősítésével összefüggő pletyka kezdett el terjedni a piacon, emiatt hirtelen forintgyengülés következett be. Ezt azonban fokozatosan ledolgozta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés