Előfizetői tartalom

Még ősszel eldőlhet a magyar eljárás sorsa (Interjú)

Brüsszelben is döntően a magyar uniós elnökség eredményének tartják, hogy a közelmúltban elfogadta az Európai Parlament az ún. hatos jogszabálycsomagot, amely a gazdasági kormányzás megerősítését célozza - emelte ki a Portfolio.hu-nak adott interjúban Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. Az uniós elnökség alatt a jogszabálycsomagról szóló tárgyalásokat szoros figyelemmel követő Kármán hangsúlyozta, hogy "még korai stádiumban volt az eurókötvényről szóló gondolkodás". A Magyarországgal szemben 2004 óta zajló ún. túlzott deficit eljárással kapcsolatban azt mondta: két feltétel teljesítése kell az eljárás megszűntetéséhez. Az egyiket biztosan teljesíti Magyarország, hiszen idén többletes lesz a büdzsé a magánnyugdíjpénztári pénzek miatt, a másikban, a tartósan 3% alatti államháztartási hiány kérdésében az Európai Bizottság ősszel esedékes értékelése lesz kulcsfontosságú. Kármán bizakodásának adott hangot, hogy Brüsszel "még egy esetleg gyengébb gazdasági növekedési pálya feltételezése mellett is elérhetőnek fogja tartani a Kormány 2,5%-os hiánycélját", azaz nem kerül szóba a Kohéziós Alapokból származó támogatások felfüggesztése.

Kármán András is előadója lesz a Portfolio.hu által szevezett BUDAPESTI GAZDASÁGI FÓRUMNAK, amelyre október 27-én kerül sor. "Nem elég rövidtávú intézkedésekkel kezelni a válságot". Portfolio.hu: A közelmúltban, azaz a lengyel uniós elnökség idején, elfogadta az Európai Parlament a gazdasági kormányzás megerősítését célzó úgynevezett hatos gazdasági jogszabálycsomagot....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés