Előfizetői tartalom

Kipucolták a nyugdíjkasszát

Portfolio
A pénteken benyújtott költségvetési törvénytervezet alapján teljesen átalakul a nyugdíj-kiadások szerkezete, míg korábban a nyugdíjkasszából történt a kifizetések többsége, addig most több százmilliárd forintos tételeket csoportosított át a kormány az Egészségbiztosítási Alaphoz, és a központi költségvetésbe. A nyugdíjkassza kiegyensúlyozása csak látszólagos, az államnak pótlólagosan legalább 500 milliárd forintot kell betennie a rendszerbe. A Széll Kálmán Tervben várt közel 90 milliárd forintos megtakarítás szerepel jövőre, a számok alapján ez az összeg csak akkor jöhet ki, ha a szigorú kiadási kontrol megvalósul, erre az évre pedig bőven a tervek felett lesznek a kifizetések.

A Széll Kálmán Terv egyik fontos célkitűzése volt, hogy a nyugdíj- és nyugdíj jellegű kiadásokat megreformálja. A kormányfő többször hangsúlyozta, hogy a nyugdíjkasszából csak nyugdíjat lehet fizetni, nyugdíjnak pedig csak azok az ellátások nevezhetők, amelyeket a nyugdíjkorhatár betöltése után adnak ki. A korhatár előtti nyugdíjak ennek megfelelően átnevezésre kerülnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés