Előfizetői tartalom

A lassulás ára: 20 millió munkahely

Portfolio
A globális gazdaság lassulása a munkahelyteremtés masszív visszaesését hozhatja - jelentette az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete. A szervezet szerint a jelenlegi gyenge, 1 százalékos foglalkoztatásbővülés kevés lesz ahhoz, hogy a 2008-ban kirobbant válság óta a G20 országokban megszűnt mintegy 20 millió munkahelyet visszapótolja.

Határozott együttműködésre szólított fel a munkahelyek megőrzése és létrehozása érdekében Juan Somavia, az ILO igazgatója - vagyis a kilábalás középpontjába a munkahelyteremtést kell állítani - mondta Párizsban, ahol bemutatták az OECD és ILO által közösen írt jelentést, amelyet a munkapiac állapotának felmérésére a G20 kért. A jelentés szerint a foglalkoztatásnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés